Jedinstveni pirinač sa povrćem i viršlom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
17/04/2019
"Brz i lagan predlog, sa kojim mogu da se snađu i potpune novajlije u kuhinji "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 4 šolje
  • ulje - oko 1/2 šolje
  • zamrznuto povrće - 200 - 300 g, po izboru
  • viršla - 1 komad
  • kačkavalj - 100 - 150 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, vegeta/pikantina
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljate na ringlu vodu, dodajući joj ulje i čekate da provri. U međuvremenu isplaknete dobro pirinač i dodajete ga u vodu, kada provri.

Kada primetite da pirinač počinje da bubri, dodajte i miks od povrća, koji prethodno niste odmrzli.

Nakon toga dodajte sve začine i tokom celog procesa, nezavisno da li vam je jaka ringla ili ne, mešajte često.

U međuvremenu isecite viršlu na kocke, a kačkavalj narendajte ili prosto isecite na krupno.

Kada vam je pirinač gotov, isključite ringlu i dodajte isečenu viršlu i kačkavalj.

Promešajte dobro, stavite poklopac na šerpu i ostavite jelo oko 15-20 minuta. Ne brinite se, ako ima vode, pirinač će je upiti.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar