Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja bez glutena

Lazanja bez glutena

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Lazanja bez glutena2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Sočna lazanja sa tikvicama - izazov bez glutena za gladnike"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • pileći bataci - 3 komada
  • sos od paradajza - 400 ml
  • paprike - 1 komad, zelena
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • kačkavalj - 100 g
  • sveže mleko - 100 g
  • mocarela - 100 g
  • biber
  • so
  • bosiljak - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na kriške po dužini (tanko). Posolimo ih i poređamo na ubrus. Ostavljamo ih da se ocedi sok od njih.

Odvajamo batake od kostiju i sameljemo meso. Isečemo paprike, luk i beli luk i propržite sa malo masti oko 5 minuta.

U njih dodajtemo pileće mleveno meso i dinstamo još 10 minuta, nakon toga sipamo sos od paradajza i kuvamo dok se ne zgusne. Začinimo biberom i solju po ukusu i dodajemo bosiljak. Skidamo sa vatre.

Izrendamo kačkavalj i izgnječimo sveži sir.

U pleh za pečenje sipamo malo masti na dno i poređamo jedan sloj tikvica. Preko njih izmrvimo kačkavalj i sir. Nastavljamo sa jednim slojem piletine sa sosom.

Tako ređamo još jednom od tri sloja, završavamo piletinom sa sosom. Isečemo mocarelu na kriške i poređamo na jelo.

Pečemo lazanju na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: