Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba sa graškom i kiselim krastavčićima

Teleća čorba sa graškom i kiselim krastavčićima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Teleća čorba sa graškom i kiselim krastavčićima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Postaćete zakleti obožavaoci ove čorbe još pre nego što pojedete tanjir, garantujemo"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • grašak - 100 g, iz konzerve
  • crvena paprika - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • bujon od kostiju - 1 litar
  • maslac - 30 g
  • sok od limuna
  • so
  • biber
  • celer
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo meso od žilica. Isečemo na srednje kockice.

Dinstamo sa maslacem i 2 supene kašike od bujona.

Dodajemo u njega luk, šargarepu i papriku, sitno iseckanu.

Prelivamo preostalim bujonom od kostiju i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

Nakon 15 minuta od kuvanja dodajemo kiseli krastavac, grašak i 2-3 stabla celera, so i biber.

Gotovu čorbu ukrašavamo sveže iseckanim listovima i začinimo sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: