Škembe čorba sa bukovačom

30/04/2019
"Miriše kao škembe, ali lepše, ima ukus škembeta, ali je ukusnije - to je siguno naša škembe čorba sa bukovačom "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • bujon od pečuraka - 800 ml
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • vinsko sirće - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • soš
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Dinstajte bukovaču i začinite solju i biberom. Sipajte brašno i dobro promešajte. Dodajte još maslaca i sipajte bujon od pečuraka.

Ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se bukovača potpuno ne skuva.

Za to vreme pripremite zapršku za čorbu, ugrejte 50 g maslaca u posebnoj posudi. Kad se maslac rastopi dodajte supenu kašiku slatke aleve paprike i kratko propržite.

Iseckajte čenove belog luka sitno ili ih izgnječite. Stavite beli luk u posudu i dodajte vinsko sirće. Promešajte i ostavite smesu sa strane.

Kad se pečurke potpuno skuvaju, sipajte sveže mleko i pojačajte vatru.

Ostavite čorbu da provri ponovo i dodajte zapršku od maslaca i aleve paprike lagano, mešajte.

Kuvjate škembe sa bukovačom još minuta i skinite sa vatre.

Po želji pospite škembe čorbu sa bukovačom tucanom ljutom parikom.

Ukrasite sa pastom od belog luka i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar