Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Turski hleb sa susamom

Turski hleb sa susamom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Turski hleb sa susamom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Šta god da ste čuli o turskom hlebu istinito je - zaista je neverovatno ukusan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • suvi kvasac - 1 kašika
  • voda - 200 ml, mlaka
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • susam - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi zajedno sa kašičicom šećera i prstohvatom brašna. Promešajte smesu i ostavite sa strane dok se kvasac ne aktivira.

U posudu sipajte 2 šolje brašna i dodajte prstohvat soli. Napravite udubljenje i sipajte kvasac. Dodajte maslinovo ulje i počnite da mesite.

Prebacite testo na radnu površinu i oblikujte loptu. Stavite je u posudu i pokrijte prozračnom folijom. Ostavite testo da raste 30-40 minuta na 40 stepeni u rerni ili sat vremena na toplom.

Oblikujte naraslo testo u elipsastom kalupu debljine od 1 centimetar i stavite ga u posudu za pečenje pokriveno listom papira za pečenje.

Umutite jaje i namažite hleb. Pospite obilno susamom i ostavite da raste ponovo novih 20-30 minuta.

Pecite turski hleb 15-20 minuta na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: