bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Prolećni omlet sa koprivom i kiseljakom

Prolećni omlet sa koprivom i kiseljakom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
275
11
380
Prolećni omlet sa koprivom i kiseljakom
Fotografije: Zoritsa
1 / 4
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
"Šaka koprive, prstohvat soli i mnogo ljubavi - tako mi spremamo ukusna jela"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • voda - 3 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • kopriva - 1 manja šaka mladih vrhova
  • kiseljak - 1 manja šaka
  • beli luk - 1 mali čen (po želji)
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite viljuškom. Dodajte im umućeno kiselo mleko, vodu, so, biber i oprane i sitno iseckane koprivu i kiseljak.

Ako volite beli luk, možete dodati i isitnjen čen belog luka.

Omlet pecite u nauljanom tiganju, tako da rasporedite špatulom.

Kada se isprži sa donje strane, okrenite brzim pokretom na tanjir, pa onda stavite da se isprži i druga strana.

Po želji odmah možete posiapti preko sir ili kačkavalj i da preklopite.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: