Testenina Amatričana

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
01/05/2019
"O strasti se ne govori, već se oseća u svemu, pa čak i u hrani - eto ga i dokaz "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite testeninu u posoljenu vodu da se kuva.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Isecite glavicu luka na sitno, a slaninu na komadiće. Prebacite u tiganj, posolite i prodinstajte.

Očistite sušenu crvenu papriku od semenki, iseckajte i dodajte luk i slaninu. Dodajte smesi biber.

Ispasirajte ili sitno iseckajte paradajz i dodajte u tiganj. Po želji, sosu dodajte kašičicu pesta od bosiljka. Sipajte belo vino i ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri oko 20 minuta.

Izvadite testeninu al dente, ocedite je i stavite u posudu sa sosom.

Kuvajte zajedno još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.

Garnirajte testeninu Amatričana sa ljuspama Pekorino sira i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar