Testenina Amatričana

Testenina Amatričana

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
206
11
374
Testenina Amatričana
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 6
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"O strasti se ne govori, već se oseća u svemu, pa čak i u hrani - eto ga i dokaz"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite testeninu u posoljenu vodu da se kuva.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Isecite glavicu luka na sitno, a slaninu na komadiće. Prebacite u tiganj, posolite i prodinstajte.

Očistite sušenu crvenu papriku od semenki, iseckajte i dodajte luk i slaninu. Dodajte smesi biber.

Ispasirajte ili sitno iseckajte paradajz i dodajte u tiganj. Po želji, sosu dodajte kašičicu pesta od bosiljka. Sipajte belo vino i ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri oko 20 minuta.

Izvadite testeninu al dente, ocedite je i stavite u posudu sa sosom.

Kuvajte zajedno još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.

Garnirajte testeninu Amatričana sa ljuspama Pekorino sira i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: