Bakina prolećna čorbica

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
02/05/2019
"To se dešava svakog proleća - čim zeleno poraste, obavezno napravite Bakinu prolećnu čorbicu "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 3 - 4 šake, mlada
  • kiseljak - 2 šake
  • listovi rotkvica - 1 veza, mala
  • mlaid luk - 2 struka
  • mlad beli luk - 2 struka
  • brašno - 1 kašika, prepečeno
  • pirinač - 1 šoljica
  • maslac - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber - po želji
  • peršun - 1 veza
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk i mlad beli luk sitno iseckajte. Dinstajte na umerenoj vatri sa maslacem i uljem. Dodajte im sitno sieckanu koprivu, listove rotkvica i kiseljak.

Mešajte dok sve ne omekša, dodajte prepečeno brašno (spremljeno u suvom tiganju i sipajte oko 1.2 l tople vode. Kad čorba počne da ključa, stavite prethodno očišćeni i opran pirinač, pa neka se kuva dok ne bude gotovo. Posolite i pobiberite, posipajte iseckanim peršunom.

Odvojte jednu činiju od čorbe od koprive, sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi i njom razredite zapršku od umućenog jajeta i kiselog mleka. Prebacite u čorbu uz neprestano mešanje.

Bakina prolećna čorbica se odmah servira dok je još topla.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar