Glazirani losos sa pikantnim nudlama od pirinča

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
06/05/2019
"Zapišiti pažljivo sve satojke za ovo čudesno jelo, zato što ćete želeti da ga probate više od jednom"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • losos - 300 g, file
  • pomorandža - 1 komad
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • nudle od pirinča - 1/2 pakovanje
  • šargarepa - 2 komada
  • kupus - 150 g, svež
  • ljute paprike - 2 komada, zelene
  • crvene paprike - 2 komada
  • mladi luk - 1 vezica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • med - 2 - 3 kašike
  • soja sos - 3 - 4 kašike
  • so
  • biber
  • čili - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte kašiku ulja u vok tiganju. Isecite mladi luk i izdinstajte ga u masnoći. Očistite zelene ljute paprike od semenki i iseckajte ih na sitno. Dodajte i slatke crvene paprike.

Dodajte i šargarepe, isečene na trake pomoću ljuštilice. Začinite povrće sa solju, biberom i prstohvatom ljutog čilija. Dodajte i dve šake sveže kupusa, isečenog na tanke tračice. Ostavite povrće da se sotira na umerenoj vatri kratko.

Prelijte nudle od pirinča vrelom vodom i poklopite posudu, da omekšaju. Sipajte 2 kašike soja sosa u povrće u vok, promešajte i kuvajte još nekoliko minuta. Kada povrće omekša sklonite tiganj sa ringle i dodajte nudle. Promešajte i ostavite sa strane.

Očistite file od lososa od kože i kostiju. Stavite u posudu za pečenje pokrivenu listom papira za pečenje. Namažite ribu medom sa obe strane, prelijte soja sosom i iscedite sok od pola pomorandže,

Rasprsnite u posudi za pečenje nekoliko čenova belog luka isčenih na krupno.

Pecite lososa na 180 stepeni 12-15 minuta. Servirajte file u dubokoj posudi na kanapeu od pirinčanih nudli sa povrćem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar