Punjeni šaran na štapićima vinove loze

07/05/2019
"Da li želite da naučite da pripremate šarana kao majstori "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 2.5 - 3 kg
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • luk - 2 šolje, crni sitno iseckan
  • paprike - 1/2 šolje, sitno iseckana crvena paprika
  • đumbir - 1/2 šolje, izrendan
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • biljno ulje - 4 supene kašike
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • cimet - 1 kašičica, u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno pripremamo štapiće vinove loze. Šarana očistimo od krljušti i škrga. Pravimo prorez od leđa i pažljivo očistimo unutrašnjost /kosti bodu/.

Operemo dobro i posolimo. U 2 supene kašike maslaca dinstamo luk, papriku i đumbir. Dodajemo orahe, biber, cimet i sok od limuna, takođe i malo soli.

Ovako dobijeni nadev stavljamo u ribu, uključujući i škrge i ušivamo. U pleh poređamo štapiće vinove loze, šarana namažemo preostalim maslacem i stavljamo na štapiće.

Dodajemo 1 šolju za kafu vode. Pečemo 2 sata na 180 stepeni dok ne dobijemo lepu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar