Čokoladni sladoled sa korom od pomorandže

08/05/2019
"Nećemo više pogledati u vitrinu sa gotovim sladoledom - garantujemo "
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml, sa visokim procentom masti
  • ceđeno kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 2 komada
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • šećer - 60 g
  • skrob - 1 kašičica, prirodan
  • esencija - nekoliko kapljica, od vanile
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • kakao - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo mleko i u njega dodajemo koru od pomorandže. Umutimo celo jaje i žumanca zajedno sa šećerom i skrobom i esencijom vanile, dok ne pobeli.

Sipamo kem od jaja u mleko, dodajemo čokoladu i kakao i ugrevamo na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pazimo da ne provri.

Skidamo sa vatre i ostavljamo krem da se ohladi. Kad se dobro ohladi dodajemo ceđeno kiselo mleko i lepo promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sipamo krem u odgovarajuću posudu i stavljamo u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga vadimo iz frižidera i umutimo mikserom. Vraćamo ponovo u zamrzivač na još oko 1 1/2 vremena.

Izvadimo ponovo sladoled i ponovo promešamo. Vraćamo ponovo da se zamrzne, ovaj put 3 sata.

Sladoled je gotov za serviranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar