Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Sveža testenina sa pečurkama i rikotom

Sveža testenina sa pečurkama i rikotom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Sveža testenina sa pečurkama i rikotom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Za svežu testeninu - obavezno rikota i prstohvat ljubavi"

Potrebni sastojci

  • za testeninu
  • jaja - 5 komada, samo žumanca
  • brašno - 300 g
  • maslinovo ulje
  • za sos
  • vrganj - 300 g
  • rikota - 150 g
  • kelj - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslac - 50 g
  • majčina dušica - 20 g
  • so
  • za pesto
  • bosiljak - 20 g
  • peršun - 20 g
  • mirođija - 20 g
  • lešnici - 30 g, sirovi
  • rukola - 50 g
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za sos

Ugrejte kockicu maslaca u tiganju i sotirajte vrganje zajedno sa sitno iseckanim belim lukom i mačjinom dušicom. Sitno isecite kovrždavi kupus i dodajte ga u tiganj. Posolite i stavite rikotu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok se sos ne zgusne.

Pripremite pesto tako što pasirate u posudi listove bosiljka, peršun, mirođiju, rukolu i lešnike. Začinite maslinovim uljem i solju.

Za testeninu

Odvojite u posudu žumanca od belanaca jajeta. U žumanca dodajte brašno i 1 supenu maslinovog ulja i promešajte. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Uvijte testo u providnu foliju i stavite u frižider na desetak minuta da se ohladi. Stavite šerpu sa vodom da provri. Izvadite testo iz frižidera i razvucite na koru debljine 1 mm.

Isecite na tanke pravougaonike i skuvajte u vreloj vodi oko 3-4 minuta. Ocedite gotovu testeninu i ostavite da se ohladi. Servirajte tako što ukrasite testeninu sosom i pestom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: