Način pripreme
Ugrejte vodu toliko da prst može da izdrži unutra i sipajte jednu šolju u posudu, dodajte šećer, kvasac i malo brašna. Pokrijte tanjirom i ostavite da nadođe. Prosejte dve vrste brašna, ostavite malo belog brašna za mešnju.
Napravite udubljenje i sipajte preostalu vodu, maslinovo ulje i aktivirani kvasac. Mešajte kašikom dokle možete, nakon toga mesite rukama na brašno posutoj radnoj površini.
Pred kraj mešenja sipajte aromatične začine. Isecite masline na sitne komade i dodajte u testo. Zamesite lepo, glatko i elastično testo, namažite ga uljem ili maslinovim uljem i ostavite pokriveno da nadođe.
Napravite lepe, oble hlepčiće ili jedan veliki hleb, stavite u namazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Oštricom noža počnite da pravite spiralu, počnite od sentra pa do kraja.
Ostavite hleb da nadođe, nakon toga pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Nakon što ispečete hleb, stavite ga na rešetku i pokrijte krpom.