Pohovani bakalar sa patlidžanom

14/05/2019
"Jedan netipičan, ali veoma prefinjen i ukusan predlog za Nikoljdan, sigurni smo da ćemo ga iskoristiti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite i oljuštite patlidžan. Sitno ga isecite i ocedite tečnost od njih uz pomoć cediljke.

Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju i u njemu dinstajte sitno iseckane čenove belog luka.

Dodajte patlidžan. Začinite solju, kuminom i origanom. Kuvajte na umerenoj vatri dok tečnost iz patlidžana ne ispari potpuno i dok smesa ne postane gusta, da liči na lepljivo testo.

Iseckajte mirođiju, selen i peršun sitno i dodajte u tiganj. Promešajte i ostavite smesu kratko da se ohladi.

Isecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte.

Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije.

Pre nego što stavite u tiganj rolate pospite sa još mrvica hleba.

Pržite kratko u ugrejanom ulju samo koliko da smesa dobije boju.

Prebacite rolate ribe u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-8 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar