Janija sa pilećim grudima i boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
15/05/2019
"I kada nam se prijede nešto ukusno, uvek otvaramo babinu svesku sa janijama "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 600 g
  • šargarepa - 3 srednja komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • pileće grudi - 1 komad
  • paradajz - 250 g, iz konzerve
  • peršun - suv
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što skuvamo janiju sa pilećim grudima i boranijom, sipamo vodu u dve šerpe. U prvu šerpu stavljamo pileće grudi, a u drugu boraniju. Kuvamo grudi dok se potpuno ne skuvaju u blanširamo boraniju.

U šerpu sipamo nekoliko kapi ulja. Dodajemo očišćen, opran i na sitno isečen beli luk, crni luk i šargarepe. Zapržimo u zagrejanoj masnoći. Čim luk promeni boju u zlatastu dodajemo boraniju (može da se koristi boranija iz konzerve), dodajemo konzervu paradajza i sipamo vodu oko 1-1, 5 litar.

Nakon što naša pileća janija počne da vri, dodajemo iskidano pileće meso i začinjavamo. Ostavljamo janiju na ringli i kuvamo do željene gustine.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar