Suši Šitake

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
17/05/2019
"Ne razumemo se mnogo u suši, ali ovo je neverovatno "
Priprema75 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno110 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • alge - 2 komada (nori)
  • pirinač - 200 g (pirinač za suši)
  • škampi - 150 g
  • pečurke - 6 komada (sušene, šitake)
  • šećer - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • vino - 1 kašika (suvo belo vino ili vermut)
  • voda - 1 kašika
  • vasabi - 1 kašičica
  • krastavci - 1/2 komada (oljušten i isečen na tanke trake)
  • avokado - 1/2 (oljušten i isečen na trake)
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke potopite u vruću vodu na pola sata, a zatim ih isecite na tanke trake. Kuvajte pirinač za suši oko 25 minuta (da ne bude mnogo mek). U tiganj stavite da proključa šećer, soja sos, vino, a zatim dodajte skuvani pirinač i promešajte. Ostavite da se pirinač ohladi oko pola sata.

Pažljivo otvorite listove nori algi za suši i stavite preko mokre krpe, tako da glatka strana bude nadole. Nanesite tanak sloj pirinča, tako da ostavite prostor od 1 cm od krajeva, pa namažite vasabijem. Preko poređajte škampe, krastavac, pečurke i avokado.

Pažljivo uvijte listove u rolnice. Na isti način napravite suši i sa drugim listom alge. Stavite uvijene rolnice u frižider, da se stegnu na sat vremena, a zatim oštrim nožem svaku rolnicu isecite na 8 jednakih delova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar