bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Slani paj sa kruškama i sirom

Slani paj sa kruškama i sirom

Slani paj sa kruškama i sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 15
21/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Garantovani užitak za nepce u svakom zalogaju - probajte i uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • za testo sa maslacem
  • brašno - 1 i ½ šolje
  • maslac - 250 g
  • voda - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • za nadev
  • kruške - 3 komada
  • limun - 1 komad
  • koziji sir - 200 g
  • krem sir - 300 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite hladan maslac na kockice i stavite u blender. Dodajte brašno, prstohvat soli i 2-3 supene kašike vode. Meljemo dok ne dobijemo glatko i homogeno testo sa maslacem. Prebacujemo na radnu površinu i mesimo rukama kratko. Oblikujemo loptu, uvijamo u providnu foliju i stavljamo testo u frižider na 30 minuta.

Očistite i oljuštite kruške i isecite ih na kockice. Posptie voće sokom od limuna da ne potamni.

Pomešajte u posudi kravlji sir i krem sir. Izrendajte i dodajte koru od limuna. Promešajte dobro i dodajte kruške. Promešajte nadev i ostavite sa strane.

Izvadite testo od maslaca iz frižidera. Podelite na dva dela. Stavite jedan deo ponovo u frižider. Razvucite polovinu na list debljine pola santimetra i prečnika pleha u kojem ćete peći paj.

Prebacite listove u kalup i dobro pritisnite po ivicama posude. Isecite višak testa po ivicama oštrim nožem. Napravite rupe viljuškom po testu i prebavijte u ugrejanu rernu na 200 stepeni 10-12 minuta.

Izvadite zapečenu osnovu iz rerne i ostavite da se malo ohladi.

Razvucite drugu polovinu koja će služiti kao poklopac paja. Sipajte nadev od krušaka i sira na osnovu, poravnajte spatlulom i pokrijte gornjom korom. Pritisnite ivice prema rubovima kalupa da se ne otvori paj za vreme pečenja i isecite nožem višak testa.

Napravite rupice viljuškom da izlazi para za vreme pečenja, prebacite paj u ugrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: