Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Klasična francuska čorba od luka

Klasična francuska čorba od luka

ažurirano:
Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Klasična francuska čorba od luka
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Božanstven miris i jedinstven ukus - to nije prosto supa od luka, to je prava Hrana za dušu."

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • luk - 4 - 5 glavica
  • majčina dušica - 10 g
  • lovorov list - 10 g
  • muskatni oraščić - 5 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • teleći bujon - 500 ml
  • brašno - 100 g
  • konjak - 50 ml
  • crveno vino - 100 ml
  • maslac - 150 g
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • ulje
  • za bruskete
  • sir bri - 150 g
  • francuski hleb - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk an kriške. Ugrejte maslac u posudi i nekoliko kapljica ulja. Dodajte luk i mešajte. Začinite majčinom dušicom, muskatnim oraščićem, lovorovim listom i dva prstohvata soli. Natavite da mešate.

Dodajte braon šećer da se luk karamelizuje.

Nakon toga sipajte 50 ml konjaka i sačekajte da alkohol ispari. Dodajte i crveno vino.

Nakon što alkohol ispari dodajte brašno postepeno.

Na kraju sipajte teleći bujon, smanjite vatru i ostavite klasičnu francusku čorbu od luka da vri 10-15 minuta.

Za bruskete

Isecite francuski hleb i stavite parče bri sira na svaku krišku. Pecite nekoliko minuta na 180 stepeni dok se sir ne rastopi.

Pogledajte takođe kako da napravite domaći francuski baget ili klasični francuski gratin.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: