Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili testenina sa pečurkama i pavlakom

Fusili testenina sa pečurkama i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fusili testenina sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
2
"Pasta, pečurke i pavlaka - svi sastojci za jedno ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 200 g, za kuvanje
  • luk - 1 glavica, srednja
  • maslinovo ulje - 40 ml ili po ukusu
  • biber - 1 - 2 prstohvata, sveže mleven
  • fusili - oko 200 g, testenina
  • parmezan - 120 g
  • mocarela - 60 g ili po ukusu (zrela)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je ideja za jednu veoma brzu večeru, da uz nju osetite duh Italije i da obradujete svoju porodicu.

Mala tajna ovde je način pripreme, čiji je rezultat testenina, koja liči na onu serviranu u italijanskom restoranu.

Lako i praktično ovde je što sos i testenina mogu da se kuvaju u isto vreme i da brzo imate na trpezi sjajnu večeru ili ručak.

Počnite sa čišćenjem pečuraka i luka. Isecite luk na sitno, a pečurke - na tanke kriške.

Stavite obilnu količinu vode da provri na ringli i blago je posolite.

Zagrejte i maslinovo ulje i u njemu prvo zapržite luk, a čim omekša, stavite i pečurke. Kuvajte dok ne puste sos i ne počnu prijatno da mirišu.

Za to vreme voda za testeninu će provreti, stavite fusile i pratite minute naznačene na pakovanju da bi bilo skuvano al dente.

Sipajte pavlaku u pečurke, začinite silju i biberom i mešajte na laganoj vatri, dok se na susednoj ringli testenina ne skuva do željenog stepena - želimo da je al dente, da kasnije ne bude previše mekana.

Uzimajte poluskuvanu testeninu i zajedno sa malo vode u kojoj je vrila (zamućena od odvojenog skroba) sipajte u sos. Tako dok ne prebacite svu testeninu u pečurke i pavlaku. Ne stavljajte previše vode.

Mešajte tako da fusili dobro upiju sos, da voda ispari i da se zgusne. Tada sipajte u porcijama narendan parmezan, i pomoću tiganja podižite i okrećite testeninu - za to je potrebno malo tehnike i prvi put vam može biti teško, ali kasnije ćete se navići i videćete da je lako.

Nakon što sav parmezan upije sos, sipajte i mocarelu - narendanu i nastavite na isti način, dok se ne istopi na slaboj vatri.

Gotove fusile s pečurkama i pavlakom odmah servirajte.

Prema ovoj tehnologiji se postižu začuđujuće dobri rezultati i testenina je još ukusnija!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: