Način pripreme
Ovo je ideja za jednu veoma brzu večeru, da uz nju osetite duh Italije i da obradujete svoju porodicu.
Mala tajna ovde je način pripreme, čiji je rezultat testenina, koja liči na onu serviranu u italijanskom restoranu.
Lako i praktično ovde je što sos i testenina mogu da se kuvaju u isto vreme i da brzo imate na trpezi sjajnu večeru ili ručak.
Počnite sa čišćenjem pečuraka i luka. Isecite luk na sitno, a pečurke - na tanke kriške.
Stavite obilnu količinu vode da provri na ringli i blago je posolite.
Zagrejte i maslinovo ulje i u njemu prvo zapržite luk, a čim omekša, stavite i pečurke. Kuvajte dok ne puste sos i ne počnu prijatno da mirišu.
Za to vreme voda za testeninu će provreti, stavite fusile i pratite minute naznačene na pakovanju da bi bilo skuvano al dente.
Sipajte pavlaku u pečurke, začinite silju i biberom i mešajte na laganoj vatri, dok se na susednoj ringli testenina ne skuva do željenog stepena - želimo da je al dente, da kasnije ne bude previše mekana.
Uzimajte poluskuvanu testeninu i zajedno sa malo vode u kojoj je vrila (zamućena od odvojenog skroba) sipajte u sos. Tako dok ne prebacite svu testeninu u pečurke i pavlaku. Ne stavljajte previše vode.
Mešajte tako da fusili dobro upiju sos, da voda ispari i da se zgusne. Tada sipajte u porcijama narendan parmezan, i pomoću tiganja podižite i okrećite testeninu - za to je potrebno malo tehnike i prvi put vam može biti teško, ali kasnije ćete se navići i videćete da je lako.
Nakon što sav parmezan upije sos, sipajte i mocarelu - narendanu i nastavite na isti način, dok se ne istopi na slaboj vatri.
Gotove fusile s pečurkama i pavlakom odmah servirajte.
Prema ovoj tehnologiji se postižu začuđujuće dobri rezultati i testenina je još ukusnija!
Prijatno!