Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Čorba sa kiseljakom i pirinčem

Čorba sa kiseljakom i pirinčem

Čorba sa kiseljakom i pirinčem
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kada pogledate ovu čorbu, zar ne želite da imate svoju baštu i da u njoj gajite kiseljak"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 300 g
  • mladi luk - 2 struka
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • pirinač - 1 šoljica
  • peršun
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i kiseljak. Iseckajte ih. Zagrejte ulje i dinstajte povrće.

Sipajte oko 1 1/2 tople vode. Ostavite čorbu da se kuva još 15 minuta. Dodajte oprani pirinač i kuvajte dok ne bude gotov.

Umutite jaje sa kiselim mlekom. Sklonite čorbu sa vatre. Dodajte 3-4 kašike čorbe smeis sa jajima. Mešajte i isipajte zapršku u tankom mlazu.

Mešajte i vratite čorbu na ringlu i smanjite vatru. Kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte so i biber.

Garnirajte sa peršunom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: