Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Pamuk pogača sa maslacem i sirom

Pamuk pogača sa maslacem i sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pamuk pogača sa maslacem i sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
6 / 7
26/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
16
"Pitanje časti za domaćicu je da stavi na trpezu ukusnu pamuk pogaču sa maslacem i sirom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno žumace za premazivanje)
  • sveže mleko - 350 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 7 g, dr Oetker
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 70 g, za premazivanje
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite lepo srednje meko testo, pokrijte i ostavite da nadođe. Rasporedite na 4 jednake lopte i jednu veću, od koje ćete oblikovati centar pogače.

Razvucite na 4 jednake okrugle kore, namažite maslacem i ređajte jednu na drugu, bez poslednje. Isecite na 16 jednakih delova, svaki trougao isecite po sredini i proturite oštar vrh odozgo na dole - 2 puta. Svaki list uvijte u rolat, tako dobijate delove, koje su spoljašnji deo pogače.

Poređajte ih po ivicama pleha, ako vam ostane i ne sakupite, kao što je bilo dok mene, koristite za centar.

Drugi deo testa razvucite na veliku koru, namažite maslacem i pospite sirom. Isecite ivice i uvijte u rolat, isecite na debele rolate, poređajte ih u centar pleha. Preostale delove stavite odozgo, a od ivica oblikujte ružicu ili malo rolat.

Ostavite pamuk pogaču da nadođe, nakon toga namažite žumancem i pospite susamom. Pecite u ugrejanoj rerni oko 40 minuta na 160 stepeni.

Nakon što izvadite, namažite gotovu pamuk pogaču maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: