Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Torta sa medenim korama i kiselom pavlakom

Torta sa medenim korama i kiselom pavlakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta sa medenim korama i kiselom pavlakom2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ne stidite se da uzmete još, to je kompliment majstoru torte"

Potrebni sastojci

  • medene kore - 1 pakovanje
  • kisela pavlaka - 800 g
  • šećer - 6 - 8 kašika
  • med - 5 kašika (tečan)
  • orasi - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kiselu pavlaku sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Sameljite orahe u blenderu ili ih isecite na sitno.

U tanjir za tortu stavite jednu od kora. Odozgo stavite 5-6 kašika pavlake i rasporedite ravnomerno.

Prelijte sa kašikom meda i pospite orasima. Med možete da zamenite slatkom po vašem izboru.

Na taj način nastavite i sa ostalim korama.

Na kraju pokrijte medenu tortu preostalom pavlakom i orasima. Stavite u frižider na bar 12 sati da omekšaju kore.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: