Pečena jagnjeća glava

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
30/05/2019
"Specijalno za one koji vole specijalitete seoske kuhinje - hrskava pečena jagnjeća glavica"
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano772
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1 - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • med - 1 kašika ili braon šećer
  • biber - 5 - 6 zrna
  • piment - 2 - 3 zrna
  • so
  • sirće - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • selen - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očišćene jagnjeće glave se stavljaju u šerpu, prelivaju se hladnom vodom, dodaje se kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2-3 zrna pimenta i vezica selena. Stavlja se na ringlu i vri bar 30-40 minuta.

U posudi se meša ulje, sirće, aleva paprika, so, med, mleveni biber, korijander i kumin i sve se meša dobro.

Skuvane i ohlađene jagnjeće glavice se prebacuju u posudu za pečenje, mažu e smesom iz posude i peku se oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni na srednjoj rešetki. Ako je neophodno posuda za pečenje se prebacuje u donji deo rerne i glavice se peku dok ne budu gotove.

Garnirung je po vašem ukusu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar