Način pripreme
Porcije jagnjetine se operu i osuše. U posudi se pomešaju ulje, aleva paprika, biber i so.
Ovom pastom se natrljaju dobro porcije jagnjetine, da može pri pečenju da uhvate dobru koricu. Poređaju se u podmazanu posudu za pečenje.
Odozgo se stavljaju grančice nane, savršen začin za jagnjetinu. Pri čemu kao njenu zamenu možete da koristite svežu mentu.
Sipa se pažljivo sa strane, a ne preko porcija (zato što će isprati začine) odabrana tečnost - da li samo voda, ili belo vino, ili pivo. Ili pak 50/50 - voda/vino: voda/pivo.
Pokriva se folijom i peče se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, približno oko 2 sata. Sklanja se folija i zapeče se do ukusne zlataste korice.
I kako se zna, da što se sporije i duže meso peče, toliko je krhkije i ukusnije, ako ne žurite možete da ispečete jagnjetinu na 150 stepeni oko 3 sata - da pamet stane!
Servira se sa garnirungom od sarmice, pirnča sa povrćem, pirinča sa pečurkama, zelene salate i dr.
Društvo mu pravi čaša vina ili hladno pivo!
Nek vam je ukusno!