Sarmice sa listovima loze i limunom na grčki način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
07/06/2019
"Toliko krhke, toliko ukusne, jedinstvene sarmice na grčki način sa svežim ukusom limuna "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sa kipućom vodom u koju smo stavili sok od pola limuna i kašičicu soli, blanširamo 2-3 minuta sveže listove loze.

Zagrevamo ulje i u njemu zapržimo luk narendan na rende. Dodajemo pirinač i pržimo ga da postane prozračan, nakon toga dodajemo očišćene i na sitno isečene pečurke, na rende narendan paradajz i dodajemo malo vode (oko 200 ml).

Ostavljamo da se krčka dok ne omekša pirinač oko 10 minuta i stavljamo mlevene orahe, suvo grožđe, biber, peršun isečen na sitno i so po ukusu.

Mešamo dobro i sklanjamo sa vatre. Ostavljamo da se blago ohladi i počinjemo da uvijamo sarmice. Dobro je da su listovi sveži, mladi, da su krhki i ne mnogo isečeni, da bi se lako uvijali.

Gotove sarmice poređamo u posudu za pečenje, posipamo ih sa 2-3 kašike maslinovog ulja i prstohvatom soli. Sipamo u posudu 2 šolje tople vode, u koju smo dodali sok od pola limuna.

Pokrivamo posudu za pečenje folijom i stavljamo je u zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko 60 minuta. Serviramo sa kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar