Način pripreme
1. Očistite mesto i skinite žile. Teleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates.
2. Isecite na krupne parčiće i stavite u posudu zajedno sa šargarepom, isečenom na krugove, lukom, iseckanim na sitno ili mlevenim, začinima, solju i glavicom belog luka (celom, neoljuštenom, možete samo da sklonite spoljašnje ljuspe).
3. Promešajte da se sve dobro pomeša i sipajte vino, tako da prekiriva sve sastojke.
4. Pokrijte posudu streč folijom i stavite u frižider na minimum 6 sati do 24 sata.
5. Sipajte u šerpu sadržaj posude sa teletinom. začine, povrće i vino. Sipajte maslinovo ulje, oko 250-300 ml vode i namrvite unutra kocku bujona.
6. Stavite poklopac šerpe i stavite na umerenu vatru da se sve kuva oko sat i po. Dolivajte vodu, koliko je potrebno tokom kuvanja.
7. Gotovu teletinu sa šargarepom servirajte vruću, posutu svežim peršunom ili korijanderom.
Prijatno!