Ajoli sa šafranom i maslinovim uljem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/06/2019
"Pogledajte kako da obogatite klasičan sos ajoli sa šafranom i maslinovim uljem, a mi vam ostavljamo da procenite sa čime ćete ga jesti "
Priprema8 min.
Ukupno8 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 140 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml, extra vergine
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • šafran - 2 prstohvata, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk izgnječimo ili sameljemo zajedno sa maslinovim uljem i sokom od limuna.

U dobijenu kašu u usku i visku posudu sipamo ulje, razbijemo jaje i stavljamo šafran i so.

Uzimamo štapni mikser i stavljamo na dno posude. Uključujemo na maksimalnu brzinu i ne pomeramo dok ne vidimo da odozdo počinje da beli i da postaje gusto.

Onda polako počinjemo da dižemo na gore i da pomeramo i jednu i drugu stranu dok smesa ne sjedini i dok ne dobijemo gustu pastu.

Gotov ajoli serviramo sa krompirom, pirinčem, mesom ili morskim plodovima.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar