Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Moja lagana lazanja

Moja lagana lazanja

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Moja lagana lazanja
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Čak i da niste ljubitelji testenine, posle ovog jela ćete postati!"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • spanać - 200 g
  • sitni sir - 200 g
  • jaje - 1 kom.
  • luk - 1 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • pančeta - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz sos - 30 ml
  • maslac - 25 g
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak počinjemo sa pripremom filova.

Prvi spanać fil: Staviti maslinovo ulje na tiganj, pa dodati sitno iseckani luk i beli luk i ostaviti da se dinsta. Kad luk omekša, dodati sitno iseckanu pančetu i ostaviti da se dinsta koji minut.

Dodati zaleđeni spanać i ostaviti deset minuta da se dinsta. Preliti pavlakom za kuvanje, dodati so i biber i ostaviti da se kuva desetak minuta.

Drugi sirni fil: Umutiti jaje i pomešati sa sitnim sirom.

Premazati vatrostalnu činiju maslacem. Poređati kore za lazanju, pa premazati sa sirnim filom, pa sa spanać filom. Tako ponoviti postupak tri puta, pa poslednju koru preliti paradajz sosem.

Peći laganu lazanju na 200 stepeni pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: