Način pripreme
Skuvajte makarone na osnovu uputstva sa kesice. Na svaki litar vode dodajte po jednu kašičicu soli. Mešajte povremeno makarone da se ne zalepe.
Gotove makarone skinite sa vatre, ocedite ih i isperite hladnom vodom da bi zaustavili proces kuvanja.
Sitno iseckajte peršun i luk.
Tikvice dobro operite i naseckajte ih na kockice, bez ljuštenja. Sipajte luk u tiganj sa malo ulja. Prodinstajte ga i kada omekša, dodajte tikvice i mleveno meso, uz mešanje. Začinite biberom i origanom.
Ostavite smesu da se krčka, dok se tečnost ne smanji. Kada je meso skoro gotovo, dodajte paradajz, promešajte i pre nego što skinete sa vatre, dodajte peršun.
Pripremite preliv na sledeći način: U posudu stavite jaja, mleko, 2 kašike brašna i dobro umutite sve.
U pleh ili odgovarajuću posudu sipajte makarone. Preko njih dodajte gotovu smesu sa mlevenim mesom i tikvicama, promešajte i sve prelijte smesom za preliv.
Dobro prodrmajte posudu, da preliv bude dobro raspoređen i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu, dok jelo ne uhvati kricu.
Narendajte kačkavalj. Kada makarone budu zapečene, pospite ih kačkavaljem i vratite u rernu. Pecite dok se kačkavalj ne istopi.
Pospite sitno seckanim peršunom i poslužite.