Supaa pihtija od svinjskih nogu, ušiju i repa

18/06/2019
"Ništa ne greje srce tako kao jedna topla supa pihtija priremljena na naš način "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 kg, svinjske noge, uši i rep
  • luk - 250 g
  • beli luk - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 50 g
  • lovorov list - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • sirće - 25 ml
  • ren - 20 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske noge, uši i rep operemo dobro i stavljamo u duboku šerpu. Prelivmo hladnom vodom. Sačekamo da provri i onda posolimo.

Dodajemo krupnije isečen celer, šargarepu i luk. Stavljamo i lovorov list.

Kuvamo dok potpuno ne omekša meso, dok ne počne da pada sa kostiju.

Vadimo meso iz šerpe, odvojimo od kostiju i sečemo na komade.

Procedimo bujon i vraćamo isečemo meso u njega. Dodajemo jaje.

Začinimo rendanim renom i sirćetom po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar