Način pripreme
Mikserom umutimo jaja i šećer dok ne dobijemo mekanu penu. U njih dodajemo vanilu, ulje, sok od pomoradnže, izrendane kore od pomorandže.
U drugu posudu izrendamo šargarepu i pomešamo sa cimetom, mrvljenim orasima, suvim grožđem i ostavljamo sa strane. Brašno prosevamo, po želji u njega dodajemo prašak za pecivo.
Nakon toga dodajemo u mokre sastojke. Na kraju kad smesa postane homogena stavljamo i miks šargarepe, suvog grožđa i orahe. Prethodno ugrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo testo oko 35-40 minuta.
Nakon što ispečemo koru, ostavljamo da se dobro ohladi. Kad se to desi sečemo na dva dela, poprečno reckastim nožem tako da dobojemo dve jednake polovine.
Krem pripremamo tako što u dubokoj posudi dobro umutimo pavlaku, krem sir, šećer u orahu, med, vanilu i rendanu koru od pomorandže.
Odaberemo koja će kora biti donja i pokrivamo je delom krema. Preko stavljamo gornju koru i natopimo rumom po želji.
Pokrivamo celu tortu i preostali deo krema i ukrašavamo šarenim mrvicama i mrvljenim orasima. Ukras je po želji.
Torta bude neverovatno ukusna i nakon što odstoji nekoliko sati u frižideru.