Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Savršena letnja musaka

Savršena letnja musaka

Savršena letnja musaka
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Da li i vi nemate strpljenja da probate savršenu letnju musaku - evo vam recept onda"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 - 600 g, svinjsko i teleće
  • luk - 1 velika glavica
  • krompir - 4 - 5 velikih
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • paradajz pire - nekoliko supenih kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • kurkuma
  • muskatni oraščić
  • bosiljak
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo, operemo i isečemo krompir na velike kocke. Isečemo luk sitno i propžimo sa maslinovim uljem u dobokom tiganju. Dodajemo mleveno meso i pržimo dok se ne izmrvi. Stavljamo začine po ukusu i paradajz pire.

Promešamo sve i dodajemo krompir da se sve pomeša, oko 1-2 minuta. Sipamo u odgovarajuću posudu, sipamo vodu, koliko da pokrije krompir - oko 400-500 ml i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kad krompir omekša pripremamo preliv. Umutimo jaje sa kiselim mlekom, dodajemo brašno i sodu i prelivamo musaku.

Kad nadođe, uključujemo samo gril u rerni na maksimalnu temperaturu da bi preliv mogao da dobije zlatnu boju 3-4 minuta.

Vadimo iz rerne i serviramo sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: