Način pripreme
Operemo pačije karabatake i prelivamo sa 2 litre vode. Kuvamo 30-35 minuta, vadimo batake iz bujona i procedimo bujon kroz cediljku.
Stavljamo ponovo na vatru, vraćamo pačije karabatake da se kuvaju i dodajemo oljušten ceo krompir, ceo struk mladog luka i struk sveže nane. Posipamo biberom.
Kuvamo supu još 20 minuta da se krompir i meso skuvaju (ukoliko je potrebno, vreme kuvanja može biti duže, dok se ne skuvaju). Kad bude gotovo, vadimo krompir i karabatake iz supe. Vadimo i mladi luk i nanu.
Dodajemo u vreo bujon 2-3 supene kašike fide, so po ukusu i jednu kašičicu maslaca (stavljamo za miris, druga masnoća nije potrebna, pošto je pačetina masnija). Dodajemo toplu vodu i ostavljamo da vri, a krompir izgnječimo, karabatake odvojimo od kostiju i isečemo.
Dodajemo meso i krompir u čorbu (u izgnječen krompi sipamo od supe i dobijenu kašu od krompira lakše sipamo u vrelu supu).
Kuvamo još malo dok fida ne bude gotova i ako je potrebno dodajemo vodu. Gotovu čorbu zapržimo umućenim jajetom sa tri supene kašike kiselog mleka i jednom kašičicom brašna.