Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem

20/06/2019
"Punjene tikvice su klasika, zato nemojte propustiti da probate ove, bukvalno se tope u ustima "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice dobro operemo i isečemo po sredini na dve polovine. Izvadimo unutrašnjost kašičicom i stavljamo kao čaše u pleh za pečenje.

Nadev pripremamo tako što propržimo luk sa dva čena izgnječenog belog luka, začinimo začinima i u njih dodajemo mleveno meso.

Kad se poslednja dobro zarpži dodajemo dve-tri kapljice vorčester sosa ili unisosa (može i bez njih), paradajz pire pomešan sa 50 ml vode i pirinač.

Ostavljamo smesu na tihoj vatri da vri 4-5 minuta. Na kraju posipamo sa malo iseckanog peršuna. Tikvice punimo nadevom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni pola sata. U pleh treba da stavimo 50-100 ml vode.

Za sos umutimo dva jajeta dobro i u njih dodajemo kiselo mleko. Promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

U dubojom tiganju propržimo jendu kašiku brašna i u njega dodajemo smesu od jaja i kiselog mleka. Dodajemo sok od limuna i iseckanu mirođiju i peršun.

Začinimo biberom i solju po ukusu. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar