Način pripreme
Luk i šargarepu krupnije izrendajte. Dinstajte u 3 supene kašike ulja i malo vode. Kad omekša dodajte mleveno meso.
Promešajte, kad mleveno meso pobeli stavite paradajz pire sa šećerom i začinima, promešajte i ostavite da vri 5 minuta. Krompir oljuštite, operite i isecite na kockice.
Stavite u namazan pleh. Odozgo stavite gotovu smesu sa mlevenim mesom i dobro promešajte. Dodajte 2-3 šolje vode (dok ne prekrije krompir na pola).
Musaku stavite da se peče u rerni na 190 stepeni dok voda ne ispari i dok se krompir ne ispeče, ako je potrebno dodajte još vode (ja obično pečem oko 1.30-2, pošto stavljam više vode).
Za preliv: Umutite jaja, dodajte mleko i brašno i promešajte. 10-15 minuta pre nego što musaka bude gotova prelijte smesu i pecite. Servirajte sa nekoliko kašika kiselog mleka.