Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa prelivom

Musaka sa prelivom

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Početnik
141049
Musaka sa prelivom
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Svaka musaka treba da ima preliv, jer sa njim je najukusnija"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • paradajz pire - 500 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • začini
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • kumin - prstohvat
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 supena kašika
  • šećer - prstohvat
  • za preliv
  • kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu krupnije izrendajte. Dinstajte u 3 supene kašike ulja i malo vode. Kad omekša dodajte mleveno meso.

Promešajte, kad mleveno meso pobeli stavite paradajz pire sa šećerom i začinima, promešajte i ostavite da vri 5 minuta. Krompir oljuštite, operite i isecite na kockice.

Stavite u namazan pleh. Odozgo stavite gotovu smesu sa mlevenim mesom i dobro promešajte. Dodajte 2-3 šolje vode (dok ne prekrije krompir na pola).

Musaku stavite da se peče u rerni na 190 stepeni dok voda ne ispari i dok se krompir ne ispeče, ako je potrebno dodajte još vode (ja obično pečem oko 1.30-2, pošto stavljam više vode).

Za preliv: Umutite jaja, dodajte mleko i brašno i promešajte. 10-15 minuta pre nego što musaka bude gotova prelijte smesu i pecite. Servirajte sa nekoliko kašika kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: