Pečeni zec sa kupusom

22/06/2019
"Zec sa kupusom ima veće šanse da iz vašeg srca otera omiljenu piletinu sa kupusom "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg
  • zec - 1 komad, oko 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 400 g
  • ulje - 100 ml
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije. Ugrejte 2/3 ulja i pržite u porcijama zečetinu sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Očistite kupus i isecite na tanke ivice. Izgnječite sa malo soli.

Kad se zeletina zaprži dodajte kupus i dinstajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Paralelno sa tim ugrejte preostali ulje i propržite redom luk, sitno iseckan beli luk i šargarepu. Kad omekša dodajte u zeca i kupus i nastavite da dinstate, s vremena na vreme možete dodati po malo tople vode.

Poslednje dodajte rendani paradajz i očišćene i sitno iseckane paprike. Jelo začinite začinima i dinstajte oko 40 minuta dok zečetina ne omekša. Nakon toga prebacite u pleh i pecite kratko u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Servirajte toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar