Supa od tikvica, šargarepe i luka

23/06/2019
"Prolećna supa od tikvica - pravi balzam za stomak "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1/2 komada
  • fida - 2 supene kašike, bez jaja
  • voda - 1 litar
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun - 5 strukova, svež
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo povrće i očistimo. Tikvicu sečemo na kockice, luk sitno, a šargarepu izrendamo.

U šerpi dinstamo povrće u 3-4 supene kašike ulja i 1 šoljom za kafu vode.

Kad omekša i ostane na masti sipamo so po ukusu, biber po ukusu, 1/2 kašičice aleve paprike i 1 supenu kašiku brašna.

Sipamo jedan litar mlake vode i kad provri stavljamo isečen sveži peršun i 2 supene kašike fide.

Kuvamo supu 10 minuta ili dok fida ne bude gotova. Supu serviramo zakiseljenu sokom od limuna ili sirćetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar