Sos od luka sa kečapom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
23/06/2019
"Ne budite kao drugi, koji samo stave kečap - improvizujte i napravite nešto zaista sjajno "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kečap - 2 šolje
  • luk - 5 glavica
  • šećer - 2 kašike
  • sirće - 2 kašike
  • belo vino - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, iseče se na sitno i dinsta se u 2 kašike maslaca 15 minuta.

Dodaju mu se sirće, biber, lovorov list, vino i dinstanje se nastavlja, dok sirće i vino ne ispare.

Nakon toga se stavlja kečap, dodaju se šećer i so i ostavlja se da vri još 5 minuta. Na kraju se dodaje preostali maslac. Ovaj sos je pogodan za ribu i meso.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti