Dinstane prepelice sa zimskim povrćem

23/06/2019
"Možda su dinstane, ali su toliko ukusne, da ako ne požurite mogu nestati iz tanjira "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada, očišćene
  • šargarepa - 175 g, očišćena
  • repa - 175 g, male
  • maslinovo ulje - 4 kašičice
  • luk - 4 male glavice, prepolovljene
  • crno vino - 2 šolje
  • brendi - 2 supene kašike, španski
  • so
  • biber
  • peršun
  • hleb - 4 kriške, star (bez kore)
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 220 stepeni. Pospite prepelice solju i biberom. Oštrim nožem isecite luk i šargarepu na komade.

Ugrejte polovinu maslinovog ulja u tiganju i stavite unutra prepelice. Sačekajte dok ne postanu braon sa svih strana. Nakon toga ih izvadite.

Preostalo maslinovo ulje sipajte u pleh za pečenje. Nakon toga stavite unutra šargarepu, repe, luk i kuvajte dok ne dobiju boju.

Stavite prepelice u pleh sa grudima na dole i prelijte vinom. Pokrijte poklopcem i pecite 30 minta ili dok meso ne omekša.

U međuvremenu ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite unutra hleb dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga ostavite na ubrus da se ocedi višak masti.

Odvojite kožu od prepelica. Nakon toga poređajte na tanjir na pržene kriške hleba. Sa strane sipajte povrće, a odozgo prelijte sosom iz pečenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar