Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Dinstane prepelice sa zimskim povrćem

Dinstane prepelice sa zimskim povrćem

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Dinstane prepelice sa zimskim povrćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Možda su dinstane, ali su toliko ukusne, da ako ne požurite mogu nestati iz tanjira"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada, očišćene
  • šargarepa - 175 g, očišćena
  • repa - 175 g, male
  • maslinovo ulje - 4 kašičice
  • luk - 4 male glavice, prepolovljene
  • crno vino - 2 šolje
  • brendi - 2 supene kašike, španski
  • so
  • biber
  • peršun
  • hleb - 4 kriške, star (bez kore)
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 220 stepeni. Pospite prepelice solju i biberom. Oštrim nožem isecite luk i šargarepu na komade.

Ugrejte polovinu maslinovog ulja u tiganju i stavite unutra prepelice. Sačekajte dok ne postanu braon sa svih strana. Nakon toga ih izvadite.

Preostalo maslinovo ulje sipajte u pleh za pečenje. Nakon toga stavite unutra šargarepu, repe, luk i kuvajte dok ne dobiju boju.

Stavite prepelice u pleh sa grudima na dole i prelijte vinom. Pokrijte poklopcem i pecite 30 minta ili dok meso ne omekša.

U međuvremenu ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite unutra hleb dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga ostavite na ubrus da se ocedi višak masti.

Odvojite kožu od prepelica. Nakon toga poređajte na tanjir na pržene kriške hleba. Sa strane sipajte povrće, a odozgo prelijte sosom iz pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: