Školjke sa mladim belim lukom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/06/2019
"Odvojite samo nekoliko minuta da pripremite ovo jedinstveno meze sa školjkama i mladim belim lukom "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • školjke - 300 g, bele pesačne, donaks ili druge sitnije (žive)
  • mladi beli luk - 4 - 5 strukova
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so - 1 prstohvat + 1 supena kašika za potapanje školjki
* merne jedinice

Način pripreme

1.Stavite školjke u posoljenu vodu na 30 minuta da puste pesak koji imaju u ljušturi. Ocedite i osušite morske plodove.

2. Ugrejte tiganj sa polovinom maslinovog ulja i u njemu propržite iseckan mladi beli luk.

3. U drugi tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje tako da namažete celu površinu. Čim se dobro ugreje stavite školjke i mešajte periodično dok se sve ne otvore - oko 2 minuta.

Po želji posolite.

4. Prebacite morske plodove na tanjir i odozgo rasporedite beli luk.

Servirajte školjke u tiganju sa čašom belog vina.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar