Način pripreme
U posudu ili na radnu površinu stavite jaja, šećer i promešajte. Dodajte kiselo mleko, sodu, ulje i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno i zamesite.
Testo može biti lepljivo od šećera, procenite da li da dodajete još brašna ako je potrebno da biste mogli da razvijete. Gotovo testo razvucite i isecite na trakice oko 2 cm i debljine 0.5 cm.
Uvijte oko kalupa ali ne do vrha da ne budu previše veliki. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, ne više od 15-20 minuta - nemojte da ih prepečete. Izvadite iz kalupa dok su topli, ako se ohlade teško ćete ih izvaditi.
Za krem: U posudu u kojoj ćete kuvati krem sipajte mleko da provri. U drugoj posudi pomešajte jaja, šećer, brašno, vanilu i promešajte. Nakon što mleko provri sipajte u suve sastojke, promešajte i vratite ponovo u posudu u kojoj ste kuvali mleko.
Kuvajte dok se krem ne zgusne. Napunite kornete dok je krem topao i stavite ispravljene da krem ne izađe.
Pospite orasima i neka vam je slatko!