Krem čorba sa krutonima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
27/06/2019
"Proverili smo - apsolutno je zabranjeno da servirate krem čorbu ako niste spremili hrskave krutone "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bujon - 500 ml, pravi od pileta
  • krompir - oko 500 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • so
  • maslac - oko 50 g
  • so
  • začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se izdinstaju luk i šarherepa, dodaje se krompir i bujon, kuva se dok krompir ne bude gotov.

Nakon što je gotov, pasira se, pri čemu se dodaje i maslac, a ako je gusto, može da se razredi sa svežim mlekom.

Za krutone se iseče nekoliko kriški hleba na kockice veličine po želji. U tiganju se zagreva maslac, po želji, ali pazeći da je oko 50 g.

Dodaju se isečene kriške i začinjava se solju i začinima (ja stavljam samo čubar). U tiganju stoje dok ne postanu hrskave.

Sipa se krem čorba i stavljaju se krutoni.

A pile od kuvanja bujona iskoristite u drugom receptu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar