Turska varijanta rižota

30/06/2019
"Kada si u Rimu, zna se, ali kada si u Turskoj, kako da jedeš rižoto - evo ovako "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • fida - 1/2 šolje
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • voda - topla
  • pileće meso - 150 g
  • masline - bez koštica, 50 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač potopimo 39 minuta u toplu vodu.

Ugrevamo ulje i dodajemo masalc da se rastopi. Dodajemo fidu i malo zapržimo.

Nakon toga dodajemo rendanu šargarepu i sitno iseckane paprike i masline. Dodajemo pileće meso i bujon.

Pirinač ocedimo i dodajemo. Sve to propržimo 2-3 minuta.

Dodajemo vodu koliko da pokrije ili da pređe satojke.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar