Čorba od tikvica sa krompirom i pirinčem

02/07/2019
"Počastite stomak laganom prolećnom čorbicom sa tikvicama i pirinčem "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano578
  • Pregledi tokom meseca389
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Supe od Povrća

Video recept

Način pripreme

Luk, šargarepu očistimo i sitno iseckamo. Tikvicu oljuštimo i isečemo na kockice, nakon toga zajedno sa lukom i šargarepom stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom. Sipamo malo ulja i supu stavljamo na vatru da vri.

Nakon što povrće počne da mekša, dodajemo krompir, isečen na komade srednje veličine, a u njih i oprani pirinač.

Pre nego što skuvamo krompir i pirinač dodajemo mleveni paradajz. Čorbu ostavljamo da vri još malo, nakon toga skidamo sa vatre.

Posipamo sitno iseckanom mirođijom i mlevenim biberom. Nakon što se malo ohladi dodajemo jaje sa kiselim mlekom.

Zaprška se ne sipa odjednom, već se razređuje sa malo bujona iz čorbe od tikvica uz neprestano mešanje.

Nakon toga sipamo lagano u šerpu, ponovo uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče. Serviramo našu čorbu od povrća dok je još topla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar