Raskošna salata od pasulja sa pečenim povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
02/07/2019
"Najukusnija salata sa pasuljem koju možete da probate - evo zašto toliko volimo seosku kuhinju "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano346
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 g, zamrzrnut sirov
  • kukuruz - 100 g, zmarznut
  • paprika - 2 komada
  • šargarepa - 1 velika
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • ulje
  • so
  • za marinadu
  • luk - 3 struka, mladi
  • peršun - 3 - 4 struka
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • ulje
  • sirće
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa litar vode i nakon što provri posoli se. Unutra se stavljaju pasulj i kukuruz da se kuvaju (oko 20 minuta). Nakon što se skuvaju procede se, isplaknu se hladnom vodom i ostavljaju se da se ohlade.

Dok se pasulj i kukuruz kuvaju, pripremamo povrće. Beli luk se ispresuje, mladi luk i peršun se iseku na sitno i sve se sipa u teglu (ili posudu sa poklopcem). Dodaju se i dve kašike sirćeta, kašika ulja, kašika soli i prstohvat šećera, promeša se dobro i ostavlja se sa strane.

Paprike, šargarepe i glavica luka se seki na ne mnogo sitno, uvaljaju se u malo ulja i soli i peku se u suvom tiganju oko 2-3 minuta, pri čemu se povremeno meša.

Nakon što je povrće gotovo, sipamo ga u teglu sa marinadom, zatvaramo tegli, rastresemo dobro i ostavljamo 10 minuta.

U duboku posudu sipamo već ohlađen pasulj i kukuruz. Sipamo i marinirano povrće zajedno sa marinadom, isečemo i svež paradajz na male parčiće. Promešao dobro i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar