Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Medaljoni od patlidžana (Medaglioni di Melanzane)

Medaljoni od patlidžana (Medaglioni di Melanzane)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Medaljoni od patlidžana (Medaglioni di Melanzane)
Fotografije: marcheva14
1 / 5
08/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pečeni ili prženi - izbor je na vama - mi garantujemo da su na oba načina veoma ukusni"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, okrugli (srednje veličine)
  • šunka - 100 g
  • ementaler - 120 g
  • panko prezle - za valjanje
  • brašno - za valjanje
  • maslinovo ulje
  • jaja - 2 komada, za valjanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 g stepeni:

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Patlidžan operemo tekućom vodom, ne ljuštimo nego samo sušimo ubrusom.

Isečemo na kriške, prva kriška je oko 2-3 mm debljine, nakon toga druga debljine oko 0.5 cm i treća takođe debljine oko 2-3 mm.

Malim, okruglim metalnim kalupom isečemo rupu u sredini kriške debljine oko 0, 5 mm, koja će biti popunjena krugom ementalera i malog parčeta šunke koji se mogu saviti da bolje uđu u rupu. Dve tanke kriške patlidžana će služiti kao poklopac sa obe strane osnove.

Za objašnjenje je dobro da stavite na drvenu dasku, prvo stavite tanku krišku, poklopite ovom što je sa isečenim krugom i popunimo nadevom. Pokrivamo tankom kriškom patlidžana, pritiskamo malo.

Medaljone prvo uvaljajte u brašno sa svih strana, nakon toga jaja i na kraju potopite u prezle, dobro uvaljajte sa svih strana.

Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, posolimo solju po ukusu i posipamo maslinovim uljem.

Stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Medaljone možemo pržiti u ugrejanoj masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: