Način pripreme
Rerna - 200 g stepeni:
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Patlidžan operemo tekućom vodom, ne ljuštimo nego samo sušimo ubrusom.
Isečemo na kriške, prva kriška je oko 2-3 mm debljine, nakon toga druga debljine oko 0.5 cm i treća takođe debljine oko 2-3 mm.
Malim, okruglim metalnim kalupom isečemo rupu u sredini kriške debljine oko 0, 5 mm, koja će biti popunjena krugom ementalera i malog parčeta šunke koji se mogu saviti da bolje uđu u rupu. Dve tanke kriške patlidžana će služiti kao poklopac sa obe strane osnove.
Za objašnjenje je dobro da stavite na drvenu dasku, prvo stavite tanku krišku, poklopite ovom što je sa isečenim krugom i popunimo nadevom. Pokrivamo tankom kriškom patlidžana, pritiskamo malo.
Medaljone prvo uvaljajte u brašno sa svih strana, nakon toga jaja i na kraju potopite u prezle, dobro uvaljajte sa svih strana.
Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, posolimo solju po ukusu i posipamo maslinovim uljem.
Stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.
Medaljone možemo pržiti u ugrejanoj masti.